Vanaf 7 jaar worden katten al als ‘senior’ bestempeld. Zij hebben namelijk een grotere kans op ouderdomsklachten en progressieve kattenziektes zoals artrose, nierziekte en suikerziekte.

Bij een oude kat zal u waarschijnlijk veranderingen zien; denk aan de fysieke (on)mogelijkheden en het gedrag. Maar wist u dat dergelijke ongemakken niet zomaar kunt toeschrijven aan ouderdom alleen? Vaak zijn het ook aanwijzingen voor diverse aandoeningen.

Katten zijn namelijk van nature heel goed in staat om ongemakken te verbergen. Het kan daardoor voorkomen dat u langere tijd niets aan uw kat merkt. Tijdens het bezoek aan onze praktijk vinden wij de verandering van het gedrag belangrijk. Bespreek daarom elke verandering van gedrag altijd tijdens uw bezoek aan onze praktijk, dan weet u zeker dat u in geval van eventuele ziekte er zo vroeg mogelijk bij kunt zijn.

Om de verandering van gedrag te registeren is er een checklist. Deze checklist kan u helpen om de verandering van het gedrag te zien en te registeren waarna u deze checklist tijdens de afspraak met onze praktijk kan bespreken.

Gezondheidscontrole checklist